SAĞLIK HİZMETLERİ BİRİMİ
Öğrenci Sevk ve Tedavi İşlemleri
Iğdır Üniversitesi öğrencilerine, akademik ve idari personeline hizmet vermek üzere Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’nın sağlık hizmetleri biriminde sağlık personelleri görev yapmaktadır. Sağlık hizmetleri birimi ilk yardım ve acil bakım hizmeti olarak; ateş, nabız, tansiyon ölçümü, küçük yaralanmalarda ve küçük yanıklarda pansiyon, burkulmalarda bandaj uygulaması vb. hizmetleri vermektedir.
Engelsiz Kampüs
Bayburt Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi, üniversitemizde öğrenim gören engelli öğrencilerimizin öğrenim hayatlarını kolaylaştırabilmek için gerekli tedbirleri alıp, bu yönde gerekli düzenlemeleri yaparak, öğrencilerimize hizmet vermektedir.
Engelli Öğrenci Birimimizin amacı, akademik ve idari personel ile öğrencilerimizin, bireyin temel insan hak ve özgürlüklerine saygılı, farklılıklara karşı hoşgörülü, dezavantajlı kesimlere karşı duyarlı ve ön yargılardan uzak, pozitif bakış açısı geliştirebilen bir sosyal yapıda olması, yerleşkelerindeki tüm yapılar ile açık ve kapalı alanların engelli bireylerin ulaşılabilirliğine ve erişilebilirliğine uygun olarak düzenlenmesini sağlamaktır.
BURS VE ÇALIŞMA İMKÂNI
Burs Olanakları
Her akademik yılın başında, geçmiş yıllardaki uygulamalar, gözlenen ihtiyaçlar ve elde edilen performanslar ile bütçe imkânları dikkate alınarak, başarılı ve gelir düzeyi düşük öğrencilere yemek bursu verilmektedir. Ayrıca, Iğdır Üniversitesi’ndeki kayıtlı öğrencilerin ders saati dışındaki boş zamanlarında ilgi ve yetenekleri doğrultusunda geçici olarak çalıştırılmaları, maddi kazanç yanında uygulama becerisi kazanmaları ve iş disiplini edinmiş, üretken bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve personel sıkıntısı yaşanan birimlerde hizmetin sağlıklı yürütülmesinde katkıda bulunmak amacıyla kısmi zamanlı öğrenci çalıştırılmaktadır.
Çalışma Olanakları
Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının takibinde kısmi zamanlı olarak akademik ve idari birimlerde öğrenciler çalışmaktadır.
KÜTÜPHANE
Üniversitemiz kütüphaneleri, Şehit Bülent Yurtseven Kampüsünde Mediko Sosyal Binasında 1000 m2 kapalı 600 m2 açık teras olmak üzere toplamda 1600 m2.lik alan da hizmeti veriliyor. ikinci kampüsümüz olan Karaağaç Kampüsünde karaağaç Kütüphanesi de 400 m2 alanda normal kütüphane hizmeti sunarken 150 m2.lik derslik binasındaki 7/24 okuma ve ders çalışma salonu hizmeti veriliyor Çağın gereği olarak, elektronik bilgi kaynakları, fonksiyonellik ve engelli erişimi ile ilgili alanlara özellikle önem verilmiştir.
LABORATUVARLAR
Fakültelerimizde, öğrencilerimizin bilgi ve tecrübelerini artırmak amacıyla tamamı son teknoloji araç, gereç ve ekipmanla donatılmış laboratuvarlar bulunmaktadır.
İNTERNET
Güvenilir bir iletişim altyapısı ve güçlü veri tabanı ile hizmet veren üniversitemiz, Ulusal Akademik Network (ULAKNET) içerisinde yer almaktadır. Kampüsümüzde ücretsiz wi-fi internet bağlantısı mevcuttur.
KAFETERYA VE SOSYAL ALANLAR
Üniversitemizin akademik ve idari personeli ile öğrencilerimizin yiyecek ve içecek gereksinimleri, hizmet satın alınması yöntemiyle yürütülürken yemekhanelerimizde, personel ve öğrencilerimizin adına düzenlenmiş olan kimlik kartlarının tanımlı olduğu otomasyon sistemi ile hizmet verilmektedir. Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü ve Karaağaç Kampüsünde geniş kapasiteli öğrenci ve personel yemekhaneleri de yer almaktadır.
Öğrencilerimizin ve personelimizin beslenme ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla işletilen kantin ve yemekhaneler, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından sağlıklı, düzenli ve hijyenik koşullarda hizmet vermesi amacıyla sürekli denetlemektedir.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
Erasmus Programı
Üniversite öğrencilerinin yurtdışında bir yükseköğretim kurumunda öğrenim görmeleri veya yurtdışında bir şirkette veya herhangi bir kurum/kuruluşta staj yapmaları
Öğrenim Hareketliliği ( Student Mobility for Study )
Staj Hareketliilği ( Student Mobility for Placement )
Mevlana Programı
Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini gerçekleştirmeyi amaçlayan bir programdır. 23 Ağustos 2011 tarih ve 28034 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yönetmelik ile birlikte yurt dışındaki yükseköğretim kurumları ile ülkemizdeki yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişiminin önü açılmıştır. Değişim programına katılmak isteyen öğrenciler en az bir en fazla iki yarıyıl eğitim için; öğretim elemanları ise en az 1 hafta en fazla 3 ay süreyle dünyadaki yükseköğretim kurumlarında ders vermek üzere programdan faydalanabilirler. Benzer şekilde dünyanın bütün bölgelerinden de öğrenci ve öğretim elemanları Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarına program kapsamında gelerek eğitim-öğretim faaliyetlerine katılabilirler.
YÖK'ün 08.11.2021 Tarihinde Almış Olduğu 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Mevlana Değişim Programı Yürütme Kurul Kararıyla Program Şu an Aktif Değildir.
SANATSAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER
Üniversitemizde öğrencilerin ilgi alanlarına ve yeteneklerine uygun olarak, kendilerini geliştirme, dinlenme ve eğlenmelerine imkân sağlamak amacıyla sergi, kurs, konferans, konser, kutlama gibi çeşitli etkinlikler düzenlemekte ve her yıl geleneksel olarak Bahar Şenlikleri yapılmaktadır. Bahar şenliklerinde, öğrencilerimizin istekleri dikkate alınarak davet edilen sanatçılar tarafından halka açık olarak verilen konserler yoğun ilgi görmektedir. Ayrıca Rektörlük, fakülteler ve öğrenci kulüpleri tarafından organize edilen konferans, panel ve seminerlerde, alanında söz sahibi tanınmış isimler üniversitemizde misafir edilmektedir.